Aanmelden

Wil je studeren aan het IPA? Dan moet je je allereerst hiervoor aanmelden. Om je aan te melden moet je via deze website het digitale aanmeldingsformulier invullen. Bij de aanmelding moet je het betalingsbewijs toevoegen aan het digitale aanmeldingsformulier.  

Er zijn twee mogelijke routes voor het aanmelden. 

  1. 21+ Toets
  2. Beroepstesten

 

 

Je kunt je aanmelden voor de 21+ Toets als je niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4 beschikt, momenteel geen voltijd opleiding volgt om één van deze diploma’s te behalen en op 1 september van het jaar van aanvang (2021) 21 jaar of ouder bent. 

 

De 21+ toets bestaat uit drie toets onderdelen.

  • Taal: Nederlands
  • Wiskunde
  • Mens en Maatschappij

Vanaf 1 juni 2020 t/m de Opendag (november 2020) van IPA kun je je aanmelden voor de 21+ Toets van 28 november en 5 december 2020. 

De kosten voor het aanmelden en deelnemen aan de 21+ Toets zijn AWG. 80,-. Om je aan te kunnen melden, moet je eerst de betaling van AWG. 80,- overmaken op de bankrekening van IPA. Vermeld 21+ Toets, je naam en achternaam als toelichting bij de overmaking. 

 

Instituto Pedagogico Arubano

Arubabank 13 12 14 413

Isaac Wagemakerstraat 11, San Nicolas

 

Vervolgens moet je het digitale aanmeldingsformulier 21+ Toets volledig invullen en het betalingsbewijs toevoegen aan het digitale aanmeldingsformulier. 

Ten slotte ontvang je een bevestiging van je aanmelding. 

Bekijk de video voor algemene informatie, veel gestelde vragen en additionele informatie over de 21+ Toets.

 

aanmelden 

 

Heb je vragen over de aanmeldingsprocedure, neem dan contact op met de Studenten Services. Je kunt mailen naar studentenservices@ipaaruba.com of bellen met 5243100 op werkdagen tussen 8:00-12:00 en 13:00-16:00 uur. 

 

 

Ter voorbereiding op de 21+ Toets kun je de voor de verschillende toets onderdelen de onderstaande bronnen in de vorm van video-informatie en digitale documenten raadplegen.

Toelichtingsdocument 21+ Toets 2021-2022.

Toelichingsdocument.

 

Taal Nederlands

Video informatie Taal Nederlands

 

Documenten Taal Nederlands

  

 

Wiskunde

Video informatie Wiskunde

 

Documenten Wiskunde

 

 

Mens en Maatschappij

Video informatie Mens en Maatschappij

 

Documenten Mens en Maatschappij

 

Je kunt je aanmelden voor de beroepstest als je voldoet aan de toelatingseisen.

Het IPA hanteert selectieve beroepstesten, dit betekent dat de onderdelen van de beroepstest behaald moet zijn om als student aangenomen te worden. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een uitnodigingsbrief voor een beroepstest. Om je voor te bereiden of deze beroepstekst wordt een studiepakket aangeraden. Het studiepakket kun je tegen betaling afhalen bij de Studenten Services. Je krijgt tevens informatie van goede oefensites waarmee je je ook goed kan voorbereiden. De beroepstest wordt in het voorjaar afgenomen (maart). Deze bestaat uit een beroepsgerichte test en een beroepsattitude- en motivatietest. De beroepsgerichte test bestaat uit een taal– en rekentest en een logopedische screening. De beroepsattitude- en motivatie test richt zich voornamelijk op de noodzakelijke en gewenste attitude en motivatie omtrent het beroep van leraar. In de periode van maart tot juni wordt een online voorprogramma aangeboden met verplichte onderdelen. Er wordt daarna een herkansing van de selectieve beroepstesten aangeboden vóór aanvang van de opleiding. Deze toetsen moeten behaald zijn, voordat je wordt toegelaten tot de opleiding.

Als je de 21+ Toets hebt behaald, word je door Studenten Services van het IPA automatisch en kosteloos aangemeld voor de beroepstest. 

Vanaf 1 oktober 2020 t/m februari 2021 kun je je aanmelden voor de beroepstest van maart 2021. 

De kosten voor het aanmelden en deelnemen aan de beroepstest zijn AWG. 80,-. Om je aan te kunnen melden, moet je eerst de betaling van AWG. 80,- overmaken op de bankrekening van IPA. Vermeld Beroepstest, je naam en achternaam als toelichting bij de overmaking. 

 

Instituto Pedagogico Arubano

Arubabank 13 12 14 413

Isaac Wagemakerstraat 11, San Nicolas

 

Instituto Pedagogico Arubano INSPIRANDO FUTURO