• icon-altSeptember 2023 - april 2025
  • icon-alt18 Maanden
  • icon-altCollegegeld fl 1000,- Inschrijfgeld fl 80,-
Welkom bij de PDG

Ben je momenteel werkzaam als docent in het beroeps- en voortgezet onderwijs, of heb je plannen om in deze boeiende sector aan de slag te gaan? Maar loop je tegen het probleem aan dat je nog niet over de vereiste bevoegdheden beschikt? Geen zorgen! Onze PDG-opleiding biedt de perfecte oplossing. Binnen slechts twee jaar kun je al bevoegd en bekwaam zijn om vol vertrouwen voor de klas te staan.

Stel je eens voor hoeveel deuren er voor je zullen opengaan wanneer je het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift behaalt. Niet alleen zul je een competente en gecertificeerde docent worden, maar je zult ook het verschil kunnen maken in het leven van leerlingen en studenten. Met ons PDG-certificaat zul je de nodige pedagogische en didactische competenties ontwikkelen om met passie en succes een schoolvak of meerdere vakken te kunnen verzorgen in het beroeps- en voortgezet onderwijs.

Wat ons onderscheidt, is dat we jouw persoonlijke groei en succes serieus nemen. Onze ervaren docenten en begeleiders zullen je tijdens de opleiding ondersteunen, zodat je niet alleen theoretische kennis opdoet, maar ook praktijkervaring kunt opbouwen.
Onze PDG-opleiding is speciaal ontworpen voor drukbezette professionals zoals jij. Je kunt de opleiding in deeltijd volgen, zodat je je studie kunt combineren met je werk en andere verplichtingen. We geloven dat je het beste leert wanneer je flexibel kunt studeren op je eigen tempo, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het onderwijs dat je ontvangt.

Wacht niet langer om je dromen waar te maken en een bekwame docent te worden in het beroeps- en voortgezet onderwijs. Schrijf je vandaag nog in voor onze PDG-opleiding en ontdek de vele mogelijkheden die voor je liggen. Jouw passie en toewijding verdienen de juiste bevoegdheid, en wij zijn er om je te helpen die te bereiken.Maak de sprong naar een bloeiende carrière als docent.Samen kunnen we jouw professionele doelen verwezenlijken en een positieve impact hebben op de volgende generatie.

Klik hier om in te schrijven!
Voor wie is de PDG

Ons doel is het certificeren van huidige docenten en het opleiden van nieuwe docenten voor het beroeps- en voortgezet onderwijs. Op Aruba is er behoefte aan goed opgeleide docenten.

De PDG-opleiding is geschikt voor twee doelgroepen.
  1. Onbevoegde docenten; je geeft les in het beroeps- en voortgezet onderwijs zonder bevoegdheid, maar je bent wel in bezit van een HBO- of academisch diploma.
  2. Professionals; je bent in bezit van een HBO of academisch diploma, met interesse voor het onderwijs. Je bent klaar voor een carrièreswitch en wilt graag lesgeven in het beroep- en voortgezet onderwijs.
Dus of je nu al werkt in het onderwijs op Aruba zonder de juiste bevoegdheid of een professional bent met een HBO- of academisch diploma die graag docent wil worden, onze PDG-opleiding is geschikt voor jou.

Bij ons draait het niet alleen om de formele eisen, maar om de mindset en drive van onze studenten. We zoeken enthousiaste doorzetters die hongerig zijn naar kennis en gemotiveerd zijn om te slagen. Onze opleiding vraagt om een serieuze toewijding voor ongeveer twee jaar, waarbij je werk en studeren combineert. Het vereist een flinke dosis inzet en het vertrouwen om te geloven in je eigen kunnen. Maar het gaat niet alleen om de colleges bijwonen, er is ook voorafgaand overleg nodig tussen jou en je werkgever om ervoor te zorgen dat je flexibel genoeg bent om stage te lopen (werkplekleren).

Voor degenen die niet in het onderwijs werken, is het belangrijk dat je tijdens stageperiodes minimaal een halve dag per week vrij kunt maken om stageopdrachten uit te voeren op een middelbare school of beroepsonderwijsinstelling. We begrijpen dat dit een uitdaging kan zijn, maar we zijn er om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je de flexibiliteit hebt die nodig is om succesvol te zijn.

Bij ons draait het niet alleen om de theoretische kennis, maar om de praktische ervaring en persoonlijke groei. We creëren een inspirerende omgeving waar je jezelf kunt uitdagen en ontwikkelen.

Hoe wordt je geselecteerd?

Wij hanteren de volgende ordening tijdens de selectiefase:
  • Degenen die onbevoegd werkzaam zijn als docent worden automatisch geplaatst.
  • Bij degenen die niet werkzaam zijn als docent, maar waarvan de afstudeerrichting aansluit aan een moeilijk in te vullen vak (of vakgebied) in het Arubaanse voortgezet onderwijs, hebben zij kans tot selectie.
  • Bij de overigen wordt gekeken in hoeverre de afstudeerrichting aansluit op een schoolvak binnen het Arubaanse onderwijs.
Na de selectie vragen wij:
  • Een medische keuring (dokter keuring, gehoortest, mantoux test) (eigen kosten).
  • Een bewijs van goed gedrag (eigen kosten).
  • Betaling van inschrijfgeld en collegegeld (inclusief boeken).
*In het geval van een onbevoegd docent zijn de eerste twee punten niet van toepassing, want die heeft al zowel medische keuring en een bewijs van goed gedrag.
Wat is de PDG


Presentatie open dag 2023


Deeltijd studie

De PDG-opleiding is ontworpen met jou als werkende professional in gedachten. Het is een deeltijd studie die je in de namiddag- en avonduren kunt volgen, twee keer in de week.

Semester

Bij de PDG-opleiding wordt uitgegaan van thema’s, per semester wordt 1 thema aangeboden. Per thema worden een aantal modules aangeboden.

Thema per semester                                     Studiebelasting

Afstuderen

De PDG-opleiding wordt afgesloten met een praktijkonderzoek, vakdidactisch project en een eindassessment (digitale portfolio).

Assessment

Een assessment is een manier van beoordeling om te kijken hoe goed je ergens in bent. In de PDG-opleiding wordt het gebruikt tijdens de opleiding als een soort tussentijdse evaluatie en ook aan het eind als eindevaluatie. In de assessment toon je aan hoe ver ben je in de ontwikkeling tot een veelzijdige docent. Het assessment biedt jou de kans om te laten zien wat je geleerd hebt tijdens je opleiding en waar je goed in bent.
Na het afronden van PDG-opleiding ben je klaar om aan de slag te gaan als leraar. Je bent startbekwaam en klaar om te beginnen.

Assessment Momenten

Praktijk

In semester 2 van de opleiding leggen we de nadruk op praktische vaardigheden. Dit praktijkgedeelte beslaat een derde van het totale programma, wat overeenkomt met 20 EC's. Het praktijkgedeelte bestaat uit drie componenten:

Componenten van de praktijk

Bij ons draait het niet alleen om theoretische kennis, maar ook om het toepassen ervan in de praktijk. Met ons praktijkgerichte programma ben je goed voorbereid om als professional aan de slag te gaan!

Certificering

Bij het behalen van de opleiding wordt het getuigschrift uitgereikt door het IPA.
Contact
Voor vragen ter verduidelijking kunt u contact opnemen met:

Coördinator PDG: Mv. Jumira Spier
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Praktische Informatie

Aanmeldingsformulier
Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan en jezelf aan te melden.
Je hebt tot 27 mei 2024 om je aan te melden.
 
Betaling
Je moet je inschrijfgeld betalen via een online bank transfer, bij subject vermeld je je naam en opleiding.

Instituto Pedagogico Arubano
Aruba Bank 13 12 14 413
Isaac Wagemakerstraat 11, San Nicolas

Eenmaal je geselecteerd bent, betaal je pas je inschrijfkosten (fl80), college- en boekengeld (fl 1000).
Voor betalingsregeling dien je contact op te nemen met directiesecretariaat via deze mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

PDG dagen en uren

Maximaal twee dagen per week (dinsdag en donderdag) op het IPA.

De lestijden zijn:

Lestijden