Movecion y Salud

(Deze opleiding wordt niet meer aangeboden)

Leraar worden iets voor jou? 

Durf je het aan om voor een groep kinderen te staan? Heb je belangstelling voor sport, gezondheid en kennis overdragen aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar? Kun je verantwoordelijkheid dragen en zowel zelfstandig als in teamverband werken? Ben je nieuwsgierig, sportief en creatief? Wil je kinderen helpen zich verder te stimuleren op het gebied van bewegingsonderwijs en gezondheid? Dan is de lerarenopleiding van Movecion & Salud (Beweging en Gezondheid) aan het Instituto Pedagogico Arubano (IPA) wel iets voor jou! Het IPA is een instelling voor Hoger beroepsonderwijs (HBO) die je opleidt tot een startbekwame leraar. Een leraar die competent kan functioneren voor de klas, in een schoolorganisatie en in de sociale omgeving. Een leraar die naast het lesgeven en begeleiden, de leerlingen en collega’s motiveert en inspireert. Durf je de uitdaging aan? Dan is het zeker de moeite waard om meer te lezen over de opleiding Movecion & Salud primair onderwijs en het beroep van leraar.

 

Wat kun je van IPA verwachten 

IPA biedt de opleiding Movecion & Salud primair onderijs als op een HBO niveau. Deze opleiding werd aangeboden op een eenmalige vorm en wordt niet herhaald. Daarnaast biedt IPA een aantal services aan de studenten om het studeren te verlichten en te ondersteunen. IPA bezit een begeleidingsteam die uitstudieloopbaanbegeleiders, studentencoach, algemene begeleiders, psycholoog, decaan en vakdocenten om de studenten zo goed mogelijk te begeleiden. Op de opleiding leer je zowel in teamverband als individueel aan de slag te gaan. IPA focust op de zelfontplooiing van de studenten op het persoonlijk- , vak- en  praktijkgebied.

 

Wat verwacht IPA van jou

Wij verwachten dat je over goede motorische- en taalvaardigheden beschikt. Deze essentiële vakken zullen vooral bij het aanmelden om de beroepstest te maken en ook in het eerste jaar een belangrijke factor zijn.  Ook verwachten wij dat je in de belevingswereld van een kind kan inleven en  op verschillende niveau kan communiceren. Vooral omdat je met verschillende doelgroep zoals ouders, collega en externe instantie te maken hebt. Verder verwachten we dat je op het gebied van beroepshouding groeit tot een verantwoordelijke beroepsoefenaar en burger. Onderwijs is dynamisch en vergt veel creativiteit, flexibiliteit, openhouding, doorzettingsvermogen en oplossingsgericht denken. Graag willen wij toekomstige docenten afleveren die het onderwijs van Aruba willen verbeteren en innoveren.

Na het behalen van het getuigschrift kan je het primair onderwijs (4-12 jaar) als volledig bevoegd leraar op het gebied van beweging en gezondheid en het begeleiden van leerlingen op de gespecialiseerde gebieden.

Maestro, profesion for di bo curason!